Direct contact 053-7676020|074-7676090

Bikefitting

Zere rug, zadelpijn, tintelende vingers, pijnlijke knieën na het fietsen? Heel makkelijk te voorkomen: door een optimale fietspositie. Met alle comfort, minder pijntjes, klachten en blessures en een betere trap-efficiëntie van dien. 

Dit kan door middel van bikefitting. Daarbij wordt je fietspositie door en door geanalyseerd. Er wordt onderzoek gedaan naar jouw mobiliteit en stabiliteit rekening houdend met jouw mogelijkheden en doelen tijdens het fietsen. 

Er worden metingen verricht aan je knieën, heupen, bekken en aan je heiligbeen. Dit is heel bepalend voor het optimaal afstellen van jouw zadelhoogte en -positie. Via onderzoek van je voeten en enkels worden je schoenplaatjes ideaal afgesteld. Om de optimale afstand van zadel naar stuur vast te stellen en zo teveel druk op je handen te voorkomen, wordt ook de lengte van de romp gemeten. Tot slot is de schouderbreedte bepalend voor de breedte en de tilt van je stuur. 

Zo wordt jouw fiets (ongeacht of het een racefiets, mountainbike, cyclocrosser of tijdritfiets is) stap voor stap helemaal jouw ideale fiets. En wordt in 2½ uur alles uit de kast gehaald om je voortaan (bijna) moeiteloos te laten fietsen. Hierbij kan gedacht worden aan het uitproberen van verschillende handvatten, stuurpennen, sturen en zadels, maar ook aan het vastleggen van jouw fietspositie door middel van een high-speed camera.

De bikefitting vindt plaats in Oldenzaal, door een van onze gecertificeerde fysio’s.

Sommige zorgverzekeraars hebben een vergoeding voor bikefitting. Hieraan stelt iedere zorgverzekeraar zijn eigen regels en voorwaarden. Mocht je voor vergoeding in aanmerking komen dan verzoeken wij om zelf deze voorwaarden uit te zoeken en vooraf aan ons door te geven. Bike fitting valt niet onder een zitting fysiotherapie. De factuur moet je vervolgens zelf indienen bij de zorgverzekeraar.

Voor tarieven klik hier.