Direct contact 053-7676020|074-7676090

Bikefitting

Zere rug, zadelpijn, tintelende vingers, pijnlijke knieën na het fietsen? Heel makkelijk te voorkomen: door een optimale fietspositie. Met alle comfort, minder pijntjes, klachten en blessures en een betere trap-efficiëntie van dien. 

Door middel van bikefitting. Daarbij wordt je fietspositie door en door geanalyseerd, en wordt, helemaal toegesneden op specifiek jouw mogelijkheden en doelen waar het gaat om het fietsen, uitgebreid onderzoek naar jouw mobiliteit en stabiliteit. 

Er worden metingen verricht aan je knieën, heupen, bekken en aan je heiligbeen. Heel bepalend voor het optimaal afstellen van jouw zadelhoogte en -positie. Via onderzoek van uw voeten en enkels worden je schoenplaatjes ideaal afgesteld. Om je optimale afstand van zadel naar stuur vast te stellen en zo teveel druk op uw handen te voorkomen, wordt ook de lengte van de romp gemeten. Tot slot is uw schouderbreedte bepalend voor de breedte en de tilt van je stuur. 

Zo wordt jouw fiets (ongeacht of het een racefiets, mountainbike, cyclocrosser of tijdritfiets is) stap voor stap in alles helemaal jouw ideale fiets. En wordt in 3½ uur alles – denk aan het uitproberen van verschillende handvatten, stuurpennen, sturen en zadels, maar ook aan het vastleggen van jouw fietspositie door middel van een high-speed camera uit de kast gehaald om je voortaan (bijna) moeiteloos te laten fietsen. 

Voor tarieven klik hier.