Nieuws

Fijne feestdagen

Wij wensen iedereen fijne feestdagen! Namens onze hele team!

Openingstijden:
Maandag 24 december van 08:00-13:00
Dinsdag 25 december 1e kerstdag gesloten
Woensdag 26 december 2e kerstdag gesloten
Donderdag 27 december van 08:00-19:00
Vrijdag 28 december van 08:00-18:00
Zaterdag 29 december van 09:00-12:00
Maandag 31 december 08:00-16:00
Dinsdag 1 januari gesloten
Woensdag 2 januari 08:00-19:00
Donderdag 3 januari 08:00-19:00
Vrijdag 4 januari 08:00-18:00
Zaterdag 5 januari 09:00-12:00

Vanaf maandag 7 januari gelden weer de reguliere openingstijden.

Enquête

 

Wij zijn op zoek naar patiënten en oud patiënten van ons om een korte enquête in te vullen. Voor een afstudeeronderzoek

van Ties Wolterink bij Topvorm Twente willen we inventariseren wat patiënten belangrijk vinden bij het bezoek aan een fysiotherapeut/fysiotherapiepraktijk.

Het invullen zal slechts 5 minuten van uw tijd in beslag nemen.

Enquête: https://saxion.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_0jIWtSNVcYbYcMl

Alvast bedankt voor het invullen!

Nieuwe medewerker Bas van der Meij

Mijn naam is Bas van der Meij, 28 jaar en woonachtig in Hengelo.

Al vanaf het 1e jaar van de opleiding ben ik bekend met de praktijk. In het 1e en 4e jaar heb ik hier mijn stages gevolgd. Mijn afstudeeronderzoek heb ik binnen de praktijk gedaan; onder begeleiding van Mieke Schutten heb ik onderzoek gedaan naar een state of the art revalidatieprotocol na een meniscus repair operatie. Het onderzoek heb ik met veel plezier gedaan en met goed gevolg afgerond.

Na mijn afstuderen ben ik voor waarneming werkzaam geweest bij TMZ Hengelo, gericht op neurologische- en orthopedische revalidatie binnen de geriatrie. Hoewel mijn affiniteit altijd bij (top)sport heeft gelegen, was deze stap een bewuste uitdaging waar ik veel nuttige, bijzondere ervaringen en kennis heb opgedaan.  Het aangaan van uitdagingen en het nieuwsgierig zijn naar nieuwe kennis typeert mij.

De seizoenen ’16 – ’17 en ’17 – ’18 ben ik werkzaam geweest als fysiotherapeut voor de selectie van FC Twente. Het werken met topsporters in een “high stress, high performance” organisatie was uiterst leerzaam. Hier heb ik dan ook de nodige unieke ervaringen opgedaan. Dit komt tot uiting in werkethiek, gedrevenheid en het nastreven van optimale perfomance, bij mezelf en bij mijn patiënten.

Sinds 1 juli heb ik de overstap mogen maken naar Topvorm Twente, de praktijk die voor mij als thuis voelt, waar ik met veel trots nu deel van mag uitmaken.

Ik kijk er naar uit om ieder van jullie te mogen begeleiden, in het bereiken en behouden van Topvorm!

 

Nieuwe stagiaire Kevin Houwen

Hallo, mijn naam is Kevin Houwen en ik mag het komende half jaar stage lopen bij Topvorm Twente, locatie Universiteit Twente. Ik ben 3 dagen in de week aanwezig op deze locatie. In juli zal ik afstuderen als fysiotherapeut. Daarnaast ben ik werkzaam bij de jeugd van FC Twente als fysiotherapeut. 

Ik ben een fanatiek sporter in hart en nieren dus bij Topvorm Twente zit ik goed op mijn plaats. Ik ben iemand die altijd het beste uit zichzelf en uit andere wil halen. Ik hoop er een leuk en leerzaam half jaar van te maken en zie jullie graag tegemoet in de praktijk. Dan gaan we samen zorgen voor een optimaal (sport)herstel.  

Johan Cruyff College en Topvorm Twente gaan intensief samenwerken

Het Johan Cruyff College in Enschede en fysiotherapiepraktijk Topvorm Twente intensiveren hun samenwerking. Onderdeel van de samenwerking zijn de gastlessen van sportfysiotherapeut Niki Gollenbeek. Hij leert de topsporters en –talenten over sportblessures, het voorkomen ervan en het revalidatieproces. 

Samenwerken voor talent
Voor de topsporters en –talenten van het Johan Cruyff College is een snel herstel essentieel. De samenwerking tussen het Johan Cruyff College en Topvorm Twente is dan ook een welkome verbreding van de professionele begeleiding die de studenten krijgen. Dergelijke samenwerkingen hebben volgens het college een positieve werking op de talentontwikkeling van de studenten.

Johan Cruyff College
Het Johan Cruyff College in Enschede, onderdeel van ROC van Twente,  is dé opleider van Twentse topsporters en -talenten. Ze worden er klaargestoomd voor een professionele sportcarrière en volgen daarnaast een mbo-opleiding. Naast een flexibel lesprogramma is er voor elke student persoonlijk begeleiding door professionals.

Topvorm Twente
Fysiotherapiepraktijk Topvorm Twente specialiseert zich in sport gerelateerde klachten en werkt daarbij nauw samen met een groot scala aan specialisten. Met drie vestigingen in Enschede en één in Hengelo (ov) is het één van de grootste sportfysiotherapiepraktijken van Overijssel.

https://hyperlocal.persgroep.nl/data/HAH/5/html5forpc.html?page=3

Nieuwe medewerker Ynze Keulstra

Wederom is het team van Topvorm Twente versterkt, Ynze Keulstra is sinds het einde van de zomer werkzaam binnen onze praktijk. Hij zal zich even kort voorstellen:

Mijn naam is Ynze Keulstra, 22 jaar en sinds september werkzaam bij Topvorm Twente. In juli 2017 ben ik na afronding van mijn stage bij Topvorm Twente afgestudeerd als fysiotherapeut. Naast deze stage heb ik mijn afstudeeropdracht uitgevoerd bij het Roessingh Research & Development, waar ik onderzoek heb gedaan naar de invloed van vermoeidheid op het hardlooppatroon en het effect van spierkrachttraining hierop. De meeste ervaring heb ik dan ook voornamelijk op het gebied van sport gerelateerde klachten en het hardlooppatroon, hardloopblessures en hieraan gerelateerde training. Momenteel werk ik een aantal dagen in de week als fysiotherapeut, begeleid ik medische fitness groepen, verzorg ik verschillende inloopspreekuren en geef ik kracht & conditietraining bij hockeyclub PW. Daarnaast ben ik bezig met een pre-master op de Vrije Universiteit van Amsterdam om te kunnen starten met bewegingswetenschappen. De komende jaren wil ik mijn werkzaamheden als fysiotherapeut en trainer gaan uitbreiden en uiteindelijk verder specialiseren op het gebied van duursport.

Binnen zo’n sportieve omgeving kan ik zelf natuurlijk ook niet achter blijven. In mijn vrije tijd ben ik al heel wat jaren actief als triatleet. Hiervoor maak ik nog dagelijks mijn trainingsuren. Ideaal om fit te blijven, het hoofd leeg te maken en weer ideeën op te doen die ik kan toepassen tijdens mijn werk als fysiotherapeut en trainer.

We komen elkaar vast eens tegen op de praktijk!

Nieuwe medewerker Jan Willem Leidekker

Het team van Topvorm Twente is weer versterkt, Jan Willem Leidekker zal vanaf deze week starten bij de praktijk. Hij zal zich even kort voorstellen:

Mijn naam is Jan Willem Leidekker (1979), fysiotherapeut (2002) en per 3 oktober 2017 als zelfstandig sportfysiotherapeut en manueel therapeut werkzaam bij TopvormTwente op de locatie Saxion aan de M.H. Tromplaan in Enschede.

Op dinsdag, woensdag en vrijdag werk ik als docent fysiotherapie op Saxion en geef vaardigheidsles en begeleiding in leerwerkgroepen aan eerste- en derdejaars studenten. Verder begeleid ik studenten bij hun afstudeerproject en houd ik mij bezig met Innovatie, Preventie en Leefstijl-interventies. Op deze werkdagen bij Saxion kan ik na mijn ingeplande rooster, patiënten behandelen in de praktijkruimte van TopvormTwente op de begane grond van Saxion.
Tevens ben ik hier op donderdagochtend tussen 8:00 en 11:30 uur te vinden.
Als fysiotherapeut heb ik de specialisaties Sportfysiotherapie (2015) en Manuele therapie (2010). Ook de bijscholing in Musculoskeletale Echografie heb ik gevolgd. Hierdoor richt ik mij vooral op orthopedische problematiek (spier, pees, gewrichtsaandoeningen van voornamelijk nek schouder rug heup knie en enkel). Ik ben lid van de netwerken SportFysio-Oost en SchouderNetwerk Twente.
Naast mijn werkzaamheden op Saxion en bij TopvormTwente werk ik als zelfstandig fysiotherapeut binnen Borne samen met de gemeente, eerstelijnszorg en sportverenigingen in de leefstijl-interventie Samen Gezond Actief Borne en binnen de gezonde weken op alle 12 basisscholen in Borne, Hertme en Zenderen als Pit!therapeut en coördinator van het lesprogramma Zit met Pit!
Verder woon ik in Hengelo, ben getrouwd met Evelien en de vader van Iris (2010) en Jinthe (2012).
Kortom, heeft u vragen, advies of behandeling nodig op het gebied van preventie van klachten (chronische aandoeningen en (sport)blessures) en begeleiding bij herstel/revalidatietrajecten van orthopedische problematiek, dan kunt u contact opnemen voor een afspraak met TopvormTwente op telefoonnummer: 053-7676020 of per mail aan Jan Willemjanwillem@topvormtwente.nl

Vacature psychosomatisch fysiotherapeut

Ben jij de psychosomatisch fysiotherapeut die ons team wil komen versterken?
Wij zijn op zoek naar een ondernemende, innovatieve en sportief ingestelde psychosomatisch fysiotherapeut (of in opleiding) om ons team te versterken. We verwachten van onze nieuwe collega dat deze communicatief sterk is, in staat is om goed samen te werken met collegae, huisartsen en medisch specialisten.
De werkdagen en –tijden worden in overleg vastgesteld. De vacature betreft op dit moment 14 uur per week met mogelijkheden tot uitbreiding van uren.
Topvorm Twente is een dynamische praktijk die vooral gericht is op de actieve patiënt. Met een team van 12 fysiotherapeuten bieden wij algemene fysiotherapie, sportfysiotherapie en manueeltherapie. De praktijk die 3 vestigingen heeft in Enschede (Universiteit Twente, Saxion Hogeschool, The Gallery) en een dependance in Hengelo (CLUB-LIFE) staat bekend om zijn kwaliteit en samenwerking met verwijzers en specialisten. Wij behandelen de patient met een proactief karakter, door samen te werken met collega’s zowel binnen als buiten de praktijk. We doen er alles aan om onze patiënten, op een verantwoorde manier, zo snel mogelijk in Topvorm te krijgen én te houden.

Profiel:
Wat kan je van ons verwachten:
Een gezellig team van 12 fysiotherapeuten met verschillende specialisaties die kennis willen delen en samen willen werken.
Een gevarieerd patiënten aanbod, (sport)gerelateerde revalidatie, chronisch pijn patiënten, CANS klachten, whiplash, hoofdpijnklachten en arbeid gerelateerde klachten (fysiek en mentaal).
Een korte lijn met de verwijzers.
Mogelijkheid om multidisciplinaire activiteiten op te zetten.
Een ondernemende organisatie waarbij de patiënt centraal staat en de kwaliteit van behandelen hoog in het vaandel staat.
Mogelijkheden zich verder te ontwikkelen binnen het vakgebied.

Wat verwachten we van jou:
Geregistreerd fysiotherapeut die de master psychosomatiek heeft afgerond of die in de laatste fase van de opleiding zit.
Zowel zelfstandig als in multidisciplinair teamverband kunnen werken.
Je herkent jezelf in een ondernemend persoon, proactief en communicatief vaardig met zowel patiënten, collegae fysiotherapeuten, artsen en externe stakeholders.

Wil je meer informatie neem dan contact op met Niki Gollenbeek, niki@topvormtwente.nl, 053-7676020.

Massagestoel

Topvorm Twente is vandaag uitgenodigd voor een stoelmassage van Roland Lips / Uitvindersgilde.IMG_1361 Ontwikkeld door het uitvindersgilde is getracht de historie tot leven te brengen met een robuust piepende en krakende massagestoel.
Als (sport)fysiotherapiepraktijk zijn wij aanwezig bij veel evenementen op de Universiteit Twente (UT). Ook wordt al sinds vele jaren lesgegeven in het keuzevak sportmassage bij de opleiding sport & bewegen. Daarom is het des te interessanter en leuk om nu eens plaats te nemen in de stoel in plaats van andersom. De massagestoel is tot en met donderdag 2 februari te bezichtigen in het Vrijhof op de UT.

Tips bij het kiezen van uw zorgverzekering voor 2017.

Ondanks onze kritiek op de contractering van de zorgverzekeraars ten aanzien van de vergoedingen fysiotherapie hebben we toch img_3683
met alle zorgverzekeraars een contract afgesloten voor 2017. Dit om voor alle patiënten de zorg toegankelijk te houden in onze praktijk. In het nieuws wordt veel gesproken over behandelindexen waar fysiotherapeuten op af worden gerekend terwijl richting u aan wordt gegeven dat de fysiotherapie binnen uw pakket voor een x aantal behandelingen gewoon vergoed worden. VGZ (dus o.a. ook IZZ, IZA en Univé) spant hiermee de kroon.
Vandaar dat we adviseren om geen verzekering af te sluiten bij VGZ, IZZ, IZA en Univé.

Gezien de grote variatie bij alle zorgverzekeraars in aanvullende pakketten maar ook in de tarieven van de basispakketten is het onmogelijk om een advies te geven welke zorgverzekering het beste bij onze patiëntenpopulatie past.

Let bij het afsluiten van een nieuwe zorgverzekering echter op de volgende punten:
Vergoedingen fysiotherapie vanaf 18 jaar
Fysiotherapie wordt meestal vergoed vanuit uw aanvullende verzekering. Bij de ene zorgverzekeraar kunt u zich verzekeren voor een bepaald budget, terwijl de ander uitgaat van een maximaal aantal behandelingen.
Er zijn ook chronische indicaties voor fysiotherapie. Zie de chronische lijst.
Hiervoor heeft u altijd een verwijzing nodig van uw huisarts of medisch specialist. De eerste 20 behandelingen zijn voor eigen rekening. Wilt u dit vergoed krijgen, dan kunt u hiervoor een aanvullende verzekering afsluiten. Vanaf de 21e behandeling heeft u recht op vergoeding uit de basisverzekering.
Over zorg die wordt vergoed uit uw aanvullende verzekering, betaalt u geen eigen risico. Heeft u chronische fysiotherapie uit de basisverzekering, dan betaalt u wel eigen risico.
Er is geen verwijzing nodig voor fysiotherapie voor niet-chronische indicaties.

De vergoedingen voor fysiotherapie in 2017 zijn bekend gemaakt door alle zorgverzekeraars. Deze informatie is overzichtelijk geplaatst op: www.zorgwijzer.nl

Wilt u zich onbeperkt verzekeren voor fysiotherapie in 2017 kunt u in het volgende artikel lezen welke zorgverzekeraars nog onbeperkt fysiotherapie vergoeden: www.zorgwijzer.nl

Tenslotte wijzen we er u op dat bij bepaalde budget polissen er geen vrije keus is in het kiezen van uw zorgverlener. Dit is o.a. het geval bij de budget basis polis, qua prijs veel aantrekkelijker maar de consequenties kunnen erg groot zijn.